Maket Bıçağı Ucu/Yedeği Nasıl Değiştirilir?

Maket Bıçağı Ucu/Yedeği Nasıl Değiştirilir?

Maket bıçağı birçok sektörde kullanılan farklı malzeme ve yüzeylerin kesimini güvenli ve kolay şekilde gerçekleştirmemizi sağlayan el aletlerinden birisidir. Gerek endüstriyel kesim işlemlerimiz için gerek günlük kesim işlemlerimiz için maket bıçaklarını sık sık kullanıyoruz. Kesim işlemlerimizi güvenle yapmamıza olanak sağlayan maket bıçaklarının kullanımında dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken noktalarından biri de maket bıçağı ucunun nasıl değiştirileceğidir. Hepimizin bildiği gibi maket bıçağımızla kesim yaptıkça uç kısım bir süre sonra körelmeye başlar. Bıçağımızın ucu köreldiğinde ilk yapmamız gereken bıçak ucunu kırım bölmelerinden güvenli bir şekilde kırmaktır. Bununla ilgili yazımızı görmek için lütfen tıklayınız. Körelen uçları kırdıktan sonra yeni uçla kesim işlemlerimizi yapmaya devam edebiliriz. Ancak bir süre sonra uçlar da bittiğinde içerideki bıçağı artık yenisi ile değiştirmemiz gerekecektir. Gelin birlikte maket bıçağı ucunun nasıl değiştirileceğini görelim.

Öncelikle bıçak ucu değiştirme işleminizin daha güvenli olması için değişim işlemine başlamadan olası bıçak kesiklerine dirençli bir eldiven giymenizi öneririz.

Eldiveninizi giydikten sonra maket bıçağınızın arka kısmındaki kapağı kontrollü kuvvet uygulayarak çıkartınız.

 Daha sonra içerideki sürgüyü yavaşça dışarı çıkarın.

Sürgü ile bıçak ucunu birbirinden ayırın. Daha sonra yeni bıçak ucunuzu delikli kısmından bıçak sürgüsüne yerleştirin.

Sürgü ve bıçak ucunuzu birlikte maket bıçağı yuvasına yerleştirin.

Sürgünüzü ileri yönde hareket ettirin. Son olarak daha önce çıkarmış olduğunuz arka kapağı  tekrar takın.

Böylece maket bıçağınızı güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz. Daha güvenli ve kontrollü kesim için sık sık bıçak ucunuzu kontrol etmenizi gereken durumlarda yenisi ile değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.