Maket Bıçağı Nedir?

Maket Bıçağı Nedir?

Maket bıçağı,metal veya plastik bir koruma sürgüsü içerisinde ileri geri hareket eden ve kilitleme mekanizması ile sabitlenebilen tek tarafı keskin bıçaktır.İnce, keskin ve kilitleme mekanizması sayesinde güvenli olan bu bıçaklar çoğunlukla maket yapımında kullanıldığı için maket bıçağı olarak anılmaktadır. Maket bıçağı için halk arasında falçata diye de bilinmektedir.

Maket bıçakları marketler ve kırtasiyelerde kolayca bulunabilir. Maket bıçağının çok geniş bir kullanım alanı vardır. Maket bıçağının başlıca kullanım alanları fabrikalar, inşaat projeleri, okul projeleri ve ofislerdir. Maket bıçağı sayesinde plastik veya ahşap kaplama malzemelerinde kartonda çember şerit kordon kesmek gibi işlerimizi güvenli bir şekilde kolayca gerçekleştirebiliriz.

Maket bıçağınının en avantajlı yönleri kullanmak isteyen biri istediği şekilde bıçağın boyunu ayarlayabilir ve içindeki bıçak körelir veya kırılırsa maket bıçağı yedekleriyle içindeki bıçağı değiştirilebilir.

Maket bıçaklarının yapı malzemesi ve kullanım alanına göre farklı tasnifleri vardır. Maket bıçaklarının gövdesi ya plastikten ya da metalden olmaktadır.

Maket bıçakları aynı zamanda kullanım alanlarına göre Klipsli, Güvenlikli ve Halıcı Tip gibi farklı sınıflara ayrılır.