Maket Bıçağı Ucu Nasıl Kırılır?

Maket Bıçağı Ucu Nasıl Kırılır?

Maket bıçağı farklı kesim işlemleri için yaygın olarak kullanılmasına rağmen birçok insan maket bıçağı ucunun nasıl kırılması gerektiğini bilmiyor ya da güvenli olmayan yöntemlerle kırmaya çalışıyor. Siz de maket bıçağı ucunun güvenli bir şekilde nasıl kırılması gerektiğini merak ediyorsanız bu yazımızda aradığınız cevabı bulacaksınız.

Gelin dört adımda maket bıçağı ucu güvenle nasıl kırılır görelim.


1. Adım
Kırma İşlemi için  Pense, Eldiven ve Gözlük Kullanın

Maket Bıçağınızın ucunu kırmadan önce daha güvenli bir kırma işlemi için pense ve gözlük ve eldiven kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Pense kullanarak bıçak ucunu daha sıkı kavrayabilir ve daha az kuvvet uygulayarak kırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kesiğe karşı dirençli eldiven giyerek ve gözlük kullanarak kendinizi olası kazalara karşı koruyabilirsiniz.
 


2. Adım
Bıçak Ucunu Sıkıca Kavrayın
Penseniz ile maket bıçağı ucunu sıkıca kavrayın.  Bıçak ucu kırım çizgilerine yakın noktalardan kavradığınızda daha kolay ve güvenli kırma işlemi yapabilirsiniz. Bıçak ucunu sıkıca kavradıktan sonra aşağı yönde kuvvet uygulayarak maket bıçağınızın ucunu kırabilirsiniz.


3. Adım
Kırma İşlemi
Uygulanan kontrollü kuvvet ile maket bıçağınızın ucunu güvenli bir şekilde kırabilirsiniz. Pense kullanıldığı için kırılan bıçak ucu herhangi bir yere fırlamayacak ve istenilmeyen bir kazaya sebep olmayacaktır.


4. Adım
Kırma İşlemi Sonrası Tavsiyeler
Kırma işlemi tamamlandıktan sonra maket bıçağınızın kalan uçlarıyla kesim işlemlerinizi yapmaya devam edebilirsiniz. Kırılan uçları kapalı bir haznede biriktirerek muhafaza edebilir ve olası kazaların önüne geçebilirsiniz.